Prostreno.cz

Treska pečená se žampióny

Treska pečená v troubě s žampióny a rajčaty.

20.11.2013 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

584 kJ / 139 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Tresku nakrájejte na porce.
  3. Oloupané brambory nakrájejte na plátky.
  4. Brambory rozložte do pekáčku, osolte je a pokapejte olejem, vložte do trouby a pečte přibližně 15 minut.
  5. Očištěné houby nakrájejte, česnek a bylinky jemně nasekejte.
  6. Houby orestujte na 3 lžících oleje, přidejte petrželku, osolte a opepřete.
  7. Brambory vyndejte z trouby a pokryjte houbami, posypte bazalkou, na brambory položte porce tresky, kolem tresky uložte překrojená cherry rajčata, osolte a posypte pepřem. Pečte v troubě cca 20 minut.
  8. Připravte omáčku: do misky dejte jemně nasekaný česnek, nasekanou mátu, nasekanou petrželku a kapary, přidejte hořčici a olej. Podle chuti osolte, opepřete a prošlehejte metličkou.
  9. Omáčku podávejte zvlášť k pečené rybě.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    165,38 g
  • Sacharidy:

    203,63 g
    • Cukry:

      25,58 g
  • Tuky:

    336,70 g
  • Vláknina:

    35,86 g

Aktivita pro spálení:

1110 kcal
138

minut jízdy na kole

105

minut běhu

331

minut uklízení





Podobné recepty

Treska na hrášku

(12 hlasů)
40min
394 kJ

Treska pečená na bramborách

(11 hlasů)
1h a 5min
429 kJ

Treska na másle

(34 hlasů)
35min
1015 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

Avatar
Avatar verrca
29.05.2016
Avatar hedvika
17.05.2016
Avatar heenna
22.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska pečená se žampióny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba