Prostreno.cz

Bramborová musaka

Brambory zapečené s mletým masem.

04.12.2013 sun
1h a 10min

30min příprava

40min vaření

634 kJ / 151 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupané syrové brambory nakrájejte na tenké plátky.
  2. Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli orestujte dozlatova na oleji, přidejte obě mleté papriky, mleté maso, promíchejte a 10 minut poduste.
  3. Pak do směsi přidejte česnek utřený se solí, petrželku, opepřete a promíchejte.
  4. Do vymazané zapékací mísy, nebo pekáčku rozložte střídavě vrstvu syrových brambor a vrstvu masové směsi a vždy je zasypte očištěným a na kolečka nakrájeným pórkem. Takto pokračujte, až spotřebujete všechny suroviny, poslední vrstvou budou brambory.
  5. Mísu vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 15 minut, pak musaku zalijte osolenou smetanou rozmíchanou s vejci a moukou a dopečte ji dozlatova.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    151,87 g
  • Sacharidy:

    164,20 g
    • Cukry:

      21,65 g
  • Tuky:

    217,00 g
  • Vláknina:

    23,09 g

Aktivita pro spálení:

529 kcal
66

minut jízdy na kole

50

minut běhu

157

minut uklízení





Podobné recepty

Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

(27 hlasů)
35min
676 kJ

Brambory s paprikovou klobásou

(15 hlasů)
45min
593 kJ

Brambory pečené s bůčkem

(19 hlasů)
40min
772 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborová musaka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba