Prostreno.cz

Bábovka s lískovými ořechy

Bábovka k nedělní kávě.

13.12.2013 lentilka
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

1579 kJ / 377 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Máslo, cukr, sůl a vanilkový cukr našlehejte do pěny.
  3. Postupně přidávejte po jednom vejce, olej a nakonec vanilkový extrakt.
  4. V samostatné misce smíchejte prosetou mouku a práškem do pečiva, mleté a sekané ořechy.
  5. Sypkou směs promíchejte s vaječnou směsí.
  6. Těsto nalijte do vysypané formy a pečte v troubě 50-60 minut.
  7. Upečenou bábovku nechte zcela vychladnout, pak ji ozdobte polevou a mandlemi.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    210,06 g
  • Sacharidy:

    787,89 g
    • Cukry:

      483,95 g
  • Tuky:

    713,68 g
  • Vláknina:

    47,10 g

Aktivita pro spálení:

1015 kcal
126

minut jízdy na kole

96

minut běhu

302

minut uklízení





Podobné recepty

Výborná bábovka z ledových kaštanů

(17 hlasů)
55min
1505 kJ

Bábovka s fíky

(11 hlasů)
1h a 15min
1206 kJ

Pomerančová bábovka

(11 hlasů)
1h a 10min
704 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bábovka s lískovými ořechy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba