Prostreno.cz

Králík na víně

Upečený domácí králík patří k pochoutkám české kuchyně, navíc bílé králičí maso je lehce stravitelné.

08.03.2011 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

930 kJ / 222 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytého, osušeného králíka namažte olejem, osolte, potřete prolisovaným česnekem a posypte provensálským kořením. Zabalte do potravinové folie a nechte přes noc v lednici.
  2. Maso rozbalte, dejte do pekáčku, přidejte máslo, podlijte vínem, přidejte nové koření a pečte v troubě 40 minut.
  3. Do králíka udělejte zářezy a vložte na proužky nakrájené švestky. Zbytek položte vedle králíka. Zalijte smetanou a pečte ještě 20 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    538,42 g
  • Sacharidy:

    1163,45 g
    • Cukry:

      689,82 g
  • Tuky:

    193,78 g
  • Vláknina:

    134,43 g

Aktivita pro spálení:

1397 kcal
174

minut jízdy na kole

133

minut běhu

417

minut uklízení





Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

(13 hlasů)
2h a 35min
1009 kJ

Králík v pelíšku

(11 hlasů)
1h a 15min
739 kJ

Králík s tymiánem a bazalkou

(14 hlasů)
1h a 15min
807 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

Avatar
Avatar heenna
18.05.2016
Avatar heenna
18.05.2016
Avatar hedvika
28.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba