Prostreno.cz

Králík s tymiánem a bazalkou

I králík může být vhodný pro sváteční nedělní oběd.

19.04.2011 lanvin
1h a 15min

15min příprava

60min vaření

807 kJ / 192 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Umyté maso rozdělte na porce, vložte do mísy, osolte, posypte tymiánem, bazalkou a rozdrceným bobkovým listem. Zalijte vínem, přikryjte a dejte na 24 hodin do lednice.
  2. Přeložte do pekáče i s vínem. Kolem králíka rozložte na větší kousky nakrájenou cibuli, bůček nakrájený na kostičky. Pokapejte olejem přikryjte a pečte v troubě na 200°C přibližně 60 minut.
  3. Před dopečením odkryjte, aby se maso dozlatova opeklo.

TIP:

Králičí maso je lehce stravitelné, zdravé, libové, jemné, má nízký obsah cholesterolu a v neposlední radě je velmi chutné.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    91,64 g
  • Sacharidy:

    285,86 g
    • Cukry:

      24,16 g
  • Tuky:

    198,59 g
  • Vláknina:

    86,33 g

Aktivita pro spálení:

591 kcal
73

minut jízdy na kole

56

minut běhu

176

minut uklízení





Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

(13 hlasů)
2h a 35min
1009 kJ

Králík v pelíšku

(11 hlasů)
1h a 15min
739 kJ

Králík na víně

(15 hlasů)
1h a 20min
930 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

uzený bůček

360 kcal / 100g
B9 g
S1 g
T53 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík s tymiánem a bazalkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba