Prostreno.cz

Kuře s tatarkou

Výborné, šťavnaté. Někdo míchá tatarku a bílý jogurt, my dáváme jen 2 pytlíky tatarky.

06.11.2010 valovnica
1h a 25min

40min příprava

45min vaření

795 kJ / 190 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Vymažte si pekáček kouskem másla (nemusí být - cibule pustí dost šťávičky), na něj poklaďte na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky kuřete, osolte, opepřete dle chuti.
  2. Pak zalijte celou tatarkou - stačí malá (já ředím tatarku půlkou bílého jogurtu asi 75g). No a nakonec zakryjte plátky sýra. Nejprve pečte asi 20 min na 250°C zakryté, poté odkryjte a ještě pečte, aby sýr pěkně zrůžověl. Cibulka pustí dost šťávy, tatarka udělá taky své, takže masíčko je náramně šťavnaté a křehoučké.
  3. Někdy dávejte na přilepšenou na vrstvu masa i šunku. Je to jednoduché a výborné.

TIP:

Jako příloha se hodí skoro cokoliv. My to milujeme s bramborovou kaší, ale můžou být hranolky, vařené brambory a dokonce to někteří baští i s rýží, takže záleží na vás.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    229,00 g
  • Sacharidy:

    42,20 g
    • Cukry:

      19,50 g
  • Tuky:

    130,15 g
  • Vláknina:

    3,00 g

Aktivita pro spálení:

617 kcal
77

minut jízdy na kole

58

minut běhu

184

minut uklízení





Podobné recepty

Kuře s párkovým přelivem

(17 hlasů)
30min
625 kJ

Kuře s bramboráčky

(24 hlasů)
2h a 5min
562 kJ

Kuře v sýru

(19 hlasů)
30min
877 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuře s tatarkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba