Prostreno.cz

Losos pečený s houbami

Losos pečený s japonskými houbami Enoki.

13.01.2014 sun
40min

15min příprava

25min vaření

479 kJ / 114 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lososa osolte a opepřete.
  2. Na dvojitý kus alobalu dejte vždy 2 porce lososa, 2 nakrájené brambory, pár koleček cibule, několik houbiček, 2 lžíce smetany a 1 lžíci másla.
  3. Nahoru položte kolečka citrónu a lososa dobře zabalte.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20-25 minut.

TIP:

Enoki: bílé houby Enoki pocházejí z japonských pěstíren. Koupit se dají v dobře zásobených obchodech a na internetu. Nejlépe chutnají syrové v salátech s jednoduchou zálivkou nebo krátce povařené v polévkách či orestované se zeleninou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    101,74 g
  • Sacharidy:

    140,66 g
    • Cukry:

      16,22 g
  • Tuky:

    92,12 g
  • Vláknina:

    20,00 g

Aktivita pro spálení:

445 kcal
55

minut jízdy na kole

42

minut běhu

132

minut uklízení





Podobné recepty

Zapečený losos

(9 hlasů)
1h a 20min
579 kJ

Losos s pikantní omáčkou

(8 hlasů)
55min
1104 kJ

Losos na šalotkách

(8 hlasů)
1h a 15min
401 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Dýňové rizoto

45min
(1 hlasů)

Dýňová polévka s chilli

40min
(3 hlasů)

Květákový mozeček

25min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Losos pečený s houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba