Prostreno.cz

Závin s hruškami

Závin z taženého těsta s hruškami a mandlemi.

07.02.2014 sun
1h a 25min

55min příprava

30min vaření

1006 kJ / 240 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vejce, vlažnou vodu, ocet a olej v misce vyšlehejte a přilijte k proseté mouce, osolte a vypracujte hladké těsto.
  2. Z těsta vytvarujte bochánek, který položte na pomoučený vál, potřete jej rozpuštěným máslem a na 30 minut přiklopte nahřátým kastrolem, aby těsto bylo v teple. Podle potřeby kastrol během té půlhodiny vyměňte za více nahřátý.
  3. Mezitím si na pánvi na asi 50 gramech másla opražte strouhanku do tmavě zlaté barvy.
  4. V teple odpočinuté těsto rozdělte na dvě poloviny, jednu tam ještě nechte a z druhé připravte závin.
  5. Čistou utěrku pomoučete hladkou moukou, těsto válečkem rozválejte na asi 1 centimetr silný plát, který pak prsty vytahujte do tvaru obdélníku. Aby se těsto netrhalo, musíte postupovat opatrně a vaše ruce by měly být úplně suché.
  6. Když je plát silný asi 4 milimetry, položte jej zpět na utěrku, posypte plát opraženou strouhankou, poklaďte dobře okapanými, na plátky pokrájenými hruškami a mandlemi.
  7. Závin zabalte a postup zopakujte i s druhou polovinou těsta.
  8. Oba záviny přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 210 °C 25–30 minut, dokud nezezlátnou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    106,32 g
  • Sacharidy:

    460,40 g
    • Cukry:

      55,80 g
  • Tuky:

    222,12 g
  • Vláknina:

    42,40 g

Aktivita pro spálení:

2119 kcal
264

minut jízdy na kole

201

minut běhu

632

minut uklízení





Podobné recepty

Štrůdl s mákem

(14 hlasů)
50min
911 kJ

Makovo jablečný štrůdl

(12 hlasů)
1h a 5min
1073 kJ

Závin s třešněmi

(10 hlasů)
1h a 10min
815 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Závin s hruškami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba