Prostreno.cz

Nejlepší pečená křidýlka

Kuřecí křídla se dají před vlastním pečením upravit třemi způsoby. Můžete je buď použít celá, anebo jim odříznout nejtenčí konce a zužitkovat jen masitější část, anebo je můžete v kloubu uprostřed přepůlit a získat tak z každého dva kousky.

10.02.2014 sun
60min

15min příprava

45min vaření

761 kJ / 181 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kuřecí křídla dobře omyjte, osušte a po celé ploše osolte.
  2. Vyskládejte do pekáčku tak, aby se co nejméně překrývala.
  3. Ostatní ingredience promíchejte v misce – lehce prošlehejte a polovinou směsi zalijte maso.
  4. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte za občasného promíchání asi pětačtyřicet minut, až se budou křídla úplně rozpadat. Podle potřeby přilévejte zbylou marinádu a potírejte jí kuřecí křídla
  5. Podávejte s čerstvou bagetkou, zasypané drceným chilli.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    192,98 g
  • Sacharidy:

    46,56 g
    • Cukry:

      25,13 g
  • Tuky:

    91,65 g
  • Vláknina:

    4,94 g

Aktivita pro spálení:

618 kcal
77

minut jízdy na kole

58

minut běhu

184

minut uklízení





Podobné recepty

Medová kuřecí křidélka a stehýnka

(23 hlasů)
30min
780 kJ

Ostrá kuřecí křidélka

(30 hlasů)
60min
1061 kJ

Kuřecí křídla v pikantním kečupu

(15 hlasů)
1h a 15min
782 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Nejlepší pečená křidýlka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba