Prostreno.cz

Polévka s čedarem a jablky

Výborná polévka s jablečným moštem.

14.02.2014 lentilka
55min

15min příprava

40min vaření

433 kJ / 103 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte nakrájená jablka, nakrájený pórek, nastrouhaný celer, nastrouhanou mrkev, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Za stálého míchání restujte 10 minut.
  2. Přidejte vodu, jablečný džus a vařte 25 minut.
  3. Vyndejte tymián, rozmarýn a polévku rozmixujte do hladka.
  4. Přidejte smetanu a polovinu sýra, který nechte v polévce rozpustit, jen zahřejte, ale nevařte.
  5. Podávejte posypané sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,80 g
  • Sacharidy:

    155,09 g
    • Cukry:

      101,69 g
  • Tuky:

    166,64 g
  • Vláknina:

    24,95 g

Aktivita pro spálení:

387 kcal
48

minut jízdy na kole

36

minut běhu

115

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z tavených sýrů

(20 hlasů)
25min
310 kJ

Květáková polévka s hermelínem

(29 hlasů)
50min
313 kJ

Zeleninový vývar se sýrem

(11 hlasů)
35min
339 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta se sýrem

30min
(8 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Kokosové lívance

1h a 5min
(29 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka s čedarem a jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba