Prostreno.cz

Květáková polévka s hermelínem

Sytá květáková polévka s plísňovým sýrem.

05.02.2011 lanvin
50min

10min příprava

40min vaření

313 kJ / 74 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu dejte vařit do 2 litru vody. Přidejte vývarové kosty, celý pepř a nové koření. Vařte až zelenina změkne.
  2. Přeceďte, přidejte oloupané, na kostky nakrájené brambory a omytý, na růžičky rozebraný květák. Vařte, až je vše měkké.
  3. Přidejte smetanu, pokud je potřeba dochuťte solí, bílým pepřem a nechte projít varem. Dejte na talíře a na každou porci dejte několik kostiček nakrájeného hermelínu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,95 g
  • Sacharidy:

    186,82 g
    • Cukry:

      27,16 g
  • Tuky:

    102,90 g
  • Vláknina:

    35,62 g

Aktivita pro spálení:

439 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

131

minut uklízení





Podobné recepty

Květákové placičky se šunkou

(24 hlasů)
50min
364 kJ

Květákové placičky

(30 hlasů)
50min
246 kJ

Květáková polévka s brokolicí

(34 hlasů)
35min
143 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

květák

25 kcal / 100g
B1 g
S4 g
T0,3 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květáková polévka s hermelínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba