Prostreno.cz

Hrášková polévka

Hrášková polévka s pancettou a sýrem.

18.02.2014 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

555 kJ / 132 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Plátky pancetty rozložte na plech s pečicí folií a pečte asi 10 minut, nebo do křupava.
  3. Ve velkém hrnci na rozpuštěném másle orestujte nakrájenou slaninu, nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a nakrájený pastinák.
  4. Přidejte kuřecí vývar a vařte 20 minut.
  5. Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut.
  6. Vmíchejte smetanu a sýr, podle chuti opepřete a míchejte až se sýr roztaví.
  7. Podávejte s plátkem pancetty.

TIP:

Pancetta je označení pro italskou, slovinskou a chorvatskou slaninu. Pancetta je často asociována pouze s Itálií, ale vyrábí se také ve Španělsku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    198,80 g
  • Sacharidy:

    175,05 g
    • Cukry:

      40,06 g
  • Tuky:

    267,72 g
  • Vláknina:

    24,00 g

Aktivita pro spálení:

846 kcal
105

minut jízdy na kole

80

minut běhu

252

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka hráškový krém​

(40 hlasů)
35min
445 kJ

Hrášková polévka

(17 hlasů)
40min
211 kJ

Hrášková polévka s kuřecím masem

(12 hlasů)
40min
260 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hrášek

81 kcal / 100g
B5 g
S14 g
T0,3 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

Sýr gouda

356 kcal / 100g
B24 g
S2 g
T27 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrášková polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba