Prostreno.cz

Čekanka s ementálem

Zapečená čekanka se slaninou a ementálem.

20.02.2014 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

607 kJ / 145 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci orestujte nakrájenou slaninu, orestovanou vyndejte na talíř.
  2. Do stejného hrnce přidejte máslo a orestujte nakrájenou šalotku, přidejte nakrájený česnek, mouku a za stálého míchání restujte 2 minuty.
  3. Zalijte mlékem, vývarem, promíchejte vložte očištěnou čekanku, slaninu, osolte, opepřete a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Směs nalijte do zapékací misky, posypte sýrem a zapečte po dobu 5 minut v troubě pod grilem, nebo až se sýr roztaví.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    223,22 g
  • Sacharidy:

    148,03 g
    • Cukry:

      39,21 g
  • Tuky:

    225,25 g
  • Vláknina:

    38,52 g

Aktivita pro spálení:

1082 kcal
135

minut jízdy na kole

103

minut běhu

322

minut uklízení





Podobné recepty

Salát s čekankou

(13 hlasů)
15min
882 kJ

Salát z čekanky

(11 hlasů)
20min
188 kJ

Čekankový salát

(5 hlasů)
20min
1143 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čekanka s ementálem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba