Prostreno.cz

Marinovaný vepřový bok

Vepřový bok se zeleninovým salátem.

21.02.2014 Mikeš
2h a 20min

60min příprava

1h a 20min vaření

484 kJ / 115 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cukr dejte do rendlíku, zalijte sherry a na mírném plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Přidejte zázvor, česnek a vařte deset minut.
  3. Poté přidejte kečup, dijonskou hořčici a sójovou omáčku a za stálého míchání vařte dalších pět minut.
  4. Přelijte do mísy a nechte zchladnout.
  5. Potom do marinády alespoň na půl hodiny naložte maso.
  6. Pak ho přendejte do pekáčku a při 180 °C pečte zhruba hodinu.
  7. Podávejte se salátem, smíchaným ze zelí, mrkve, jarní cibulky a soli, přelitým zálivkou z limetkové šťávy a sezamového i slunečnicového oleje.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    249,46 g
  • Sacharidy:

    294,67 g
    • Cukry:

      186,62 g
  • Tuky:

    200,31 g
  • Vláknina:

    40,03 g

Aktivita pro spálení:

928 kcal
116

minut jízdy na kole

88

minut běhu

277

minut uklízení





Podobné recepty

Marinovaný bůček

(10 hlasů)
1h a 50min
1092 kJ

Bůček pečený na šalveji

(10 hlasů)
4h a 5min
1081 kJ

Pečený bůček

(5 hlasů)
3h a 30min
1101 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g

dijonská hořčice

174 kcal / 100g
B7 g
S6 g
T12 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

slunečnicový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinovaný vepřový bok

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba