Prostreno.cz

Vepřový špíz s paprikou

Špízy z vepřové panenky pečené v troubě.

21.02.2014 Mikeš
2h a 0min

1h a 25min příprava

35min vaření

288 kJ / 68 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Namočte špejle na 15 minut do vody.
  2. Ve velké míse smíchejte oregano, 3 lžíce olivového oleje, bobkový list, sladkou papriku a sušené švestky.
  3. Nakrájejte vepřovou panenku na 16 kostek, přidejte do mísy s citrónovou kůrou, šťávou a dobře promíchejte. Nechte marinovat 1 hodinu.
  4. Předehřejte troubu na 190 °C.
  5. Smíchejte zbývající olej s medem.
  6. Lilek nakrájejte na plátky silné 2 cm, papriku a fenykl nakrájejte na kostky.
  7. Dejte do mísy a promíchejte s připraveným medem. Lilek s fenyklem rozložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě 10 minut. Nechte vychladnout.
  8. Na špejle střídavě napichujete lilek, maso, papriku, fenykl, švestky a plátky citrónu.
  9. Špízy uložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě 20-25 minut. Podávejte posypané řeřichou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    133,31 g
  • Sacharidy:

    449,10 g
    • Cukry:

      115,95 g
  • Tuky:

    114,82 g
  • Vláknina:

    136,85 g

Aktivita pro spálení:

738 kcal
92

minut jízdy na kole

70

minut běhu

220

minut uklízení





Podobné recepty

Špíz z kuřecího masa

(19 hlasů)
50min
378 kJ

Špízy z lososa

(15 hlasů)
35min
929 kJ

Špízy z tuňáka

(9 hlasů)
50min
627 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

sušené švestky

240 kcal / 100g
B2 g
S63 g
T0,8 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřový špíz s paprikou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba