Prostreno.cz

Květákový salát z vařeného květáku a mrkve

Květákový salát z vařeného květáku a mrkve je skvělým a osvěžujícím pokrmem, který je snadný na přípravu a plný chuti a živin. Tento salát je ideální jako lehký oběd, večeře nebo příloha.

23.02.2014 sun
30min

15min příprava

15min vaření

151 kJ / 36 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na malé růžičky, oloupanou mrkev nakrájejte na špalíčky. Zeleninu uvařte v osolené vodě doměkka, uvařenou zeleninu sceďte a dejte do mísy.
  2. Na rozpuštěném másle orestujte jemně nasekanou bazalku a petrželku, přidejte citrónovou šťávu a promíchejte.
  3. Nalijte směs na zeleninu a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,21 g
  • Sacharidy:

    138,96 g
    • Cukry:

      49,20 g
  • Tuky:

    88,68 g
  • Vláknina:

    47,48 g

Aktivita pro spálení:

240 kcal
30

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení





Podobné recepty

Osvěžující květákový salát

(15 hlasů)
25min
308 kJ

Nejlepší květákový salát recept

(14 hlasů)
25min
396 kJ

Květákový vrstvený salát

(14 hlasů)
30min
288 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květákový salát z vařeného květáku a mrkve

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba