Prostreno.cz

Klobásky se šalotkovou omáčkou a kaší

Šalotková omáčka zafunguje stejně dobře i s vepřovými kotletami zprudka opečenými na olivovém oleji.

02.03.2014 lentilka
1h a 5min

15min příprava

50min vaření

1019 kJ / 243 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte v hrnci se širokým dnem, přidejte tence pokrájené šalotky a za stálého míchání opékejte pět minut, dokud nezměknou.
  2. Přisypte mouku, zamíchejte, vlijte víno, přidejte tymián a bobkový list a nakonec i silný hovězí vývar,přiveďte k varu, snižte plamen a nechte pár minut probublávat, aby se omáčka zredukovala. Vmíchejte hořčici a udržujte teplé.
  3. Kaši připravte podle návodu na obalu.
  4. Fazolky na pět minut ponořte do vroucí vody, pak je zchlaďte pod studenou vodou a smíchejte s máslem.
  5. Zbývající olivový olej rozpalte v pánvi a ze všech stran na něm opečte klobásky.
  6. Servírujte dohromady: kaši, klobásky i fazolky přelité šalotkovou omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    312,82 g
  • Sacharidy:

    395,57 g
    • Cukry:

      20,37 g
  • Tuky:

    574,92 g
  • Vláknina:

    51,30 g

Aktivita pro spálení:

983 kcal
122

minut jízdy na kole

93

minut běhu

293

minut uklízení





Podobné recepty

Pórek plněný klobásovou směsí

(18 hlasů)
60min
557 kJ

Bílá klobása pečená s cibulí

(13 hlasů)
60min
865 kJ

Brambory s paprikovou klobásou

(15 hlasů)
45min
593 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Klobásky se šalotkovou omáčkou a kaší

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba