Prostreno.cz

Polenta

Polentu podávejte k telecímu masu, nebo dušenému hovězímu, ale i samostatně se zeleninovým salátem.

03.03.2014 lanvin
55min

25min příprava

30min vaření

405 kJ / 96 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi na rozehřátém másle orestujte nakrájené houby, nakrájený pórek a tymián.
  2. V kastrolu přiveďte k varu mléko a vodu, tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu, neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky, stáhněte plamen na nízký a vařečkou míchejte 5 nebo 20 minut podle typu polenty (instantní se vaří kratší dobu než obyčejná), nebo tak dlouho, aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby.
  3. Do polenty vmíchejte houby s pórken, parmazán, okapaná a nasekaná rajčata a dobře promíchejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,29 g
  • Sacharidy:

    190,35 g
    • Cukry:

      39,39 g
  • Tuky:

    86,30 g
  • Vláknina:

    23,60 g

Aktivita pro spálení:

467 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

139

minut uklízení





Podobné recepty

Kaše z polenty

(11 hlasů)
30min
588 kJ

Knedlíky z polenty

(8 hlasů)
45min
944 kJ

Noky z polenty

(9 hlasů)
50min
992 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polenta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba