Prostreno.cz

Noky z polenty

Polenta by vám neměla doma chybět. Dají se z ní vykouzlit bezvadné věci. Může nahradit třeba knedlíky, noky nebo halušky a podle libosti se dá ochucovat.

15.03.2012 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

992 kJ / 237 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Polentu připravte podle návodu na obalu. Polentu dejte do mísy a nechte ji vychladnout. Přidejte mascarpone, vejce a pepř.
  2. Pomocí dvou lžic tvořte válečky, které hned vkládejte do vařící osolené vody. Na velmi mírném ohni vařte přibližně 20 minut.
  3. Pak noky sceďte a opečte je na másle. Noky podávejte jako přílohu k masu, zelenině nebo k pečené rybě.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,64 g
  • Sacharidy:

    95,83 g
    • Cukry:

      1,54 g
  • Tuky:

    59,32 g
  • Vláknina:

    10,10 g

Aktivita pro spálení:

572 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

170

minut uklízení





Podobné recepty

Šťouchané brambory

(10 hlasů)
50min
480 kJ

Houskové knedlíky

(12 hlasů)
1h a 10min
981 kJ

Kaše z polenty

(11 hlasů)
30min
588 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

mascarpone

429 kcal / 100g
B4 g
S3 g
T44 g

kukuřičná polenta

328 kcal / 100g
B8 g
S69 g
T1 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Noky z polenty

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba