Prostreno.cz

Knedlíky z polenty

Když dáte polentě ten správný tvar, zvládnete naprosto nový druh knedlíků.

13.03.2012 lanvin
45min

35min příprava

10min vaření

944 kJ / 225 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do rendlíku dejte mléko, 100 g másla, 1 lžičku soli a přiveďte k varu. Vsypte 150 g polenty (instantní nebo obyčejné) a míchejte, aby ze směsi vznikla hrouda.
  2. Hroudu přendejte do mísy, až zchladne, postupně do ní zapracujte vejce nasekaný rozmarýn a potom zchladlé kostičky z housek, opečené na 40 g másla. Nechte cca 20 minut odležet.
  3. Z odpočatého těsta vytvarujte 16 až 18 kulatých knedlíků a vařte je 8–10 minut ve vroucí osolené vodě. Knedlíky jsou dobré k pečenému masu i k omáčkám.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    115,92 g
  • Sacharidy:

    358,24 g
    • Cukry:

      40,52 g
  • Tuky:

    183,90 g
  • Vláknina:

    27,90 g

Aktivita pro spálení:

728 kcal
91

minut jízdy na kole

69

minut běhu

217

minut uklízení





Podobné recepty

Kaše z polenty

(11 hlasů)
30min
588 kJ

Noky z polenty

(9 hlasů)
50min
992 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Knedlíky z polenty

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba