Prostreno.cz

Tažený zámecký závin s jablky

Závin plněný jablky a rozinkami.

08.03.2014 lentilka
2h a 20min

60min příprava

1h a 20min vaření

779 kJ / 186 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Hladkou mouku prosejte do mísy, smíchejte se solí a cukrem, pak přidejte máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a zpracujte na hladké těsto.
  2. Těsto rozdělte na čtyři díly, lehce poprašte moukou, dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte nad hrncem s teplou vodou půl hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé.
  3. Z každého dílu vyválejte tenkou placku, potřete ji vždy rozpuštěným máslem a poklaďte plátky jablek, posypte skořicovým cukrem, osmaženou strouhankou a rozinkami.
  4. To celé ještě pokapejte máslem a zaviňte do štrúdlu.
  5. Opět potřete máslem a pečte při 180 °C dorůžova, tedy zhruba 30 až 40 minut.
  6. Po upečení znovu potřete máslem a nakrájejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,05 g
  • Sacharidy:

    811,55 g
    • Cukry:

      352,42 g
  • Tuky:

    195,99 g
  • Vláknina:

    49,10 g

Aktivita pro spálení:

1328 kcal
166

minut jízdy na kole

126

minut běhu

396

minut uklízení





Podobné recepty

Štrůdl s mákem

(14 hlasů)
50min
911 kJ

Makovo jablečný štrůdl

(12 hlasů)
1h a 5min
1073 kJ

Závin s třešněmi

(10 hlasů)
1h a 10min
815 kJ
Více receptů

Celkem 9 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
13.06.2016
Avatar verrca
17.05.2016
Avatar glady
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tažený zámecký závin s jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba