Prostreno.cz

Králík s provensálským kořením

Králík na zelenině s provensálským kořením.

11.03.2014 sun
1h a 40min

20min příprava

1h a 20min vaření

883 kJ / 211 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Polovinu slaniny nakrájejte na klínky a stroužky česneku na poloviny.
  2. Králíka prošpikujte slaninou a česnekem.
  3. Vložte ho do pekáčku s drobně nakrájenou zbylou slaninou a posypte provensálským kořením.
  4. Přidejte oloupanou nakrájenou cibuli, bobkový list, králíka podlijte troškou vody nebo zeleninovým bujonem, zakryjte poklicí a pečte zvolna asi 45 minut.
  5. Pak přidejte očištěný nakrájený celer, mrkev a odkryté dopečte dozlatova (asi půl hodiny). Podle potřeby podlévejte šťávou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    139,89 g
  • Sacharidy:

    503,55 g
    • Cukry:

      22,13 g
  • Tuky:

    92,31 g
  • Vláknina:

    170,24 g

Aktivita pro spálení:

471 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

140

minut uklízení





Podobné recepty

Guláš z králíka

(18 hlasů)
1h a 15min
776 kJ

Králík dušený s fenyklem

(6 hlasů)
2h a 0min
520 kJ

Plněné králičí plátky

(8 hlasů)
1h a 30min
568 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík s provensálským kořením

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba