Prostreno.cz

Poširovaná treska

Treska pošírovaná v pivu.

12.03.2014 sun
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

255 kJ / 60 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nasekané rajčata, nakrájenou šalotku, oce, med a hnědý cukr vařte do zhoustnutí.
  2. Hrášek uvařte ve vývaru doměkka, pak hrášek rozmixujte se 2 lžícemi mléka a 2 lžícemi másla. Podle chuti osolte.
  3. Pivo zahřejte ve vhodném hrnci, vložte osolené rybí porce, přikryjte poklicí a pošírujte 10–15 minut, podle výšky rybích filetů.
  4. Rybu podávejte s hráškovým pyré a rajčatovou přílohou.

TIP:

poširování: mírné vaření v kapalině, udržované na teplotě těsně pod bodem varu (90 - 95 °C), kdy se povrch kapaliny začíná jen neznatelně čeřit. Někdy se tomu říká "utajený var".


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    113,25 g
  • Sacharidy:

    237,19 g
    • Cukry:

      112,74 g
  • Tuky:

    36,30 g
  • Vláknina:

    34,00 g

Aktivita pro spálení:

405 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

120

minut uklízení





Podobné recepty

Losos plněný špenátem

(21 hlasů)
15min
461 kJ

Losos v bylinkové krustě se špenátem

(11 hlasů)
45min
683 kJ

Ryba s houbami

(7 hlasů)
55min
370 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Poširovaná treska

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba