Prostreno.cz

Losos v bylinkové krustě se špenátem

Dijonská hořčice udělá divy, ale nepotlačí chuť lososa. Bylinková krusta je efektní, a hlavně rychle hotová.

08.02.2014 lentilka
45min

30min příprava

15min vaření

683 kJ / 163 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu rozpalte na 230 °C.
  2. Pečicí plech vyložte alobalem a dejte stranou.
  3. V robotu rozmixujte střídu z chlebu, jemně nasekanou petrželku a lžíci olivového oleje, podle chuti osolte a opepřete.
  4. Filety z lososa dejte na plech, osolte je a opepřete, potřete dijonskou hořčicí a navrch rozdělte čerstvou petrželkovou strouhanku, přitlačte ji k lososu a dejte ho na jedenáct až třináct minut péct do trouby.
  5. Mezitím smíchejte citrónovou šťávu se lžící olivového oleje, 2 špetkami soli a 2 špetkami pepře.
  6. Špenát smíchejte s cibulí a přelijte zálivkou. Podávejte s lososem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    166,40 g
  • Sacharidy:

    207,02 g
    • Cukry:

      30,70 g
  • Tuky:

    123,89 g
  • Vláknina:

    24,35 g

Aktivita pro spálení:

649 kcal
81

minut jízdy na kole

61

minut běhu

193

minut uklízení





Podobné recepty

Ryba zapečená s rajčaty

(17 hlasů)
40min
426 kJ

Ryba na kaparech

(12 hlasů)
55min
541 kJ

Štika v pivním těstíčku

(12 hlasů)
40min
870 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Losos v bylinkové krustě se špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba