Prostreno.cz

Čínská pečená kachna

Kachna pečená s badyánem a skořicí.

28.03.2014 lentilka
4h a 35min

2h a 20min příprava

2h a 15min vaření

952 kJ / 227 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kachnu dobře omyjte, z břišní dutiny od straňte přebytky tuku, osušte kuchyňským papírem a na několika místech propíchejte. Pak kachnu na dvacet sekund ponořte do vroucí vody, následně přendejte na mřížku v pekáčku a dvě hodiny ji chlaďte v lednici.
  2. Udělejte glazuru: sójovou omáčku přiveďte na mírném plameni k varu a nechte minutu probublávat.
  3. Pak k ní přidejte 125 ml vody, med, sherry, cukr a koření, zahřívejte, aby se cukr rozpustil a odložte.
  4. Troubu předehřejte na 200 °C.
  5. Pomerančovou kůru, badyán a skořici dejte do břišní dutiny kachny a sepněte ji pomocí pečicích jehlic nebo svažte provázkem.kachnu potřete glazurou a položte ji předkem dolů na olejem potřenou mřížku v pekáči vyloženém alobalem.
  6. Pečte hodinu a často potírejte glazurou.
  7. Pak kachnu obraťte na záda, pečte další hodinu a opět velmi často potírejte glazurou.
  8. Kachnu podávejte nakrájenou na plátky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    117,28 g
  • Sacharidy:

    516,75 g
    • Cukry:

      120,70 g
  • Tuky:

    116,34 g
  • Vláknina:

    193,32 g

Aktivita pro spálení:

520 kcal
65

minut jízdy na kole

49

minut běhu

155

minut uklízení





Podobné recepty

Krůtí prsa na šalotkách

(14 hlasů)
2h a 5min
416 kJ

Roláda z kuřecích prsou

(12 hlasů)
1h a 10min
828 kJ

Rýže zapečená s kuřecím masem

(23 hlasů)
1h a 10min
820 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čínská pečená kachna

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba