Prostreno.cz

Creme brulée s bílou čokoládou

Výborný francouzský dezert Créme Brulée.

30.03.2014 lanvin
40min

20min příprava

20min vaření

1488 kJ / 355 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Smetanu, čokoládu a vanilkový lusk dejte do rendlíku a na mírném plameni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila.
  2. Sejměte z ohně, vanilku nařízněte, dřeň vyškrabte a nechte deset minut stát. Poté lusk vyjměte.
  3. Troubu předehřejte na 160 °C.
  4. Žloutky utřete se dvěma lžícemi cukru doběla a krémova a pak je vmíchejte ke smetaně.
  5. Směs rozdělte do čtyř zapékacích mističek, ty postavte do pekáčku s vyšším okrajem a nalijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky mističek.
  6. Pečte 15 – 20 minut, dokud směs takzvaně nesedne.
  7. Po upečení vychlaďte a dejte přes noc do lednice.
  8. Před podáváním posypte každou mističku cukrem a dejte rozpustit pod gril.
  9. Servírujte až v momentě, kdy karamel na povrchu ztuhne.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    163,80 g
  • Sacharidy:

    129,11 g
    • Cukry:

      123,80 g
  • Tuky:

    467,90 g
  • Vláknina:

    0 g

Aktivita pro spálení:

1555 kcal
194

minut jízdy na kole

148

minut běhu

464

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená jablka v kokosovém mléce

(18 hlasů)
55min
922 kJ

Bábovka s rozinkami

(16 hlasů)
1h a 50min
1385 kJ

Koláč s jablky a rozinkami

(18 hlasů)
1h a 35min
1027 kJ
Více receptů

Celkem 9 komentářů

Avatar
Avatar verrca
03.05.2016
Avatar Anonym
09.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

třtinový cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S99 g
T0 g

Vanilkový lusk

288 kcal / 100g
B1 g
S12 g
T0 g

žloutek

357,14 kcal / 100g
B15,6 g
S0,59 g
T25,1 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Creme brulée s bílou čokoládou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba