Prostreno.cz

Srnčí ragú s houbami a brusinkami

Srnčí maso s mrkví, houbami a brusinkami.

13.04.2014 lanvin
1h a 45min

15min příprava

1h a 30min vaření

436 kJ / 104 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kýtu nakrájejte na kostky velké 2 – 3 cm.
  2. Jalovec i fenykl nasekejte nahrubo nebo rozdrťte v hmoždíři, maso smíchejte s kořením a lžící oleje.
  3. Šalotky, česnek a mrkev oloupejte a nasekejte na kostičky.
  4. Maso opékejte zprudka na zbylém oleji 2 – 3 minuty. Přidejte lžíci másla a nechte zpěnit, přidejte zeleninu nakrájenou na kostičky a brusinky, lehce osolte, opepřete a posypte hnědým cukrem, krátce opečte a poté zastříkněte pivem.
  5. Tekutinu zredukujte a znovu zastříkněte pivem, opakujte, dokud nespotřebujete všechno pivo (trvá to asi 20 – 25 minut).
  6. Ragú podlijte Cranberry nektarem a duste doměkka 45 minut v závěru by měla být tekutina hustá. Pokud je omáčka ještě řídká, povařte pár minut bez pokličky.
  7. Mezitím očistěte houby, pažitku nakrájejte na krátké kousky.
  8. Houby opečte na troše másla asi 3 minuty a často je přitom míchejte, posypte pažitkou, zbylé máslo vmíchejte k ragú, ochuťte a podávejte s houbami.

TIP:

Jako příloha se hodí polentové noky: 500 ml mléka přiveďte k varu se 120 g másla, 1/2 lžičky soli a trochou muškátového oříšku. Za stálého míchání vmíchejte 175 g jemné kukuřičné krupice. Teplotu snižte a za stálého míchání vařte, dokud se směs nezačne dobře oddělovat ode dna. Dejte do misky. Vmíchejte postupně 2 vejce, dokud se směs nespojí. Nechte vychladnout za občasného promíchání. Pomocí lžíce vykrajujte ze směsi nočky a vhazujte je do právě odstavené osolené vroucí vody. Nočky ve vodě ponechte 10 minut a sceďte. Podávejte sypané opraženou strouhankou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    330,23 g
  • Sacharidy:

    348,32 g
    • Cukry:

      211,11 g
  • Tuky:

    114,29 g
  • Vláknina:

    47,84 g

Aktivita pro spálení:

969 kcal
121

minut jízdy na kole

92

minut běhu

289

minut uklízení





Podobné recepty

Jelení filé na slanině

(10 hlasů)
2h a 25min
1506 kJ

Kančí maso ve sladkokyselé omáčce

(7 hlasů)
1h a 50min
630 kJ

Marinované srnčí maso

(10 hlasů)
60min
719 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Srnčí ragú s houbami a brusinkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba