Prostreno.cz

Chřest se zastřeným vejcem

Blanširovaný chřest zastřeným vejcem a sýrem.

13.04.2014 lanvin
25min

15min příprava

10min vaření

220 kJ / 52 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z chřestu odstraňte dřevnaté části.
  2. Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu 2 litry osolené vody, přidejte chřest, odstraňte z tepla a nechte chřest ve vodě asi 4 - 5 minut.
  3. V jiném hrnci přiveďte k varu 1.5 l vody s octem, vejce jednotlivě vyklepněte do naběračky a každé opatrně vlijte do horké vody.
  4. Bílek přetáhněte vidličkou přes žloutek, nechte srazit a vařte 3 - 5 minut.
  5. Chřest rozdělte na 4 talíře, každou porci chřestu posypte sýrem a na sýr položte vejce.
  6. Posypte hrubou solí, hrubě mletým barevným pepřem, pažitkou a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    132,82 g
  • Sacharidy:

    20,72 g
    • Cukry:

      3,82 g
  • Tuky:

    99,82 g
  • Vláknina:

    4,70 g

Aktivita pro spálení:

386 kcal
48

minut jízdy na kole

36

minut běhu

115

minut uklízení





Podobné recepty

Předkrm z lilku

(19 hlasů)
35min
1070 kJ

Předkrm z kozího sýra

(21 hlasů)
30min
1641 kJ

Losos plněný špenátem

(21 hlasů)
15min
461 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g

pepř a sůl

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

pažitka

30 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T0,7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřest se zastřeným vejcem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba