Prostreno.cz

Jehněčí kýta pečená s granátovým jablkem

jehněčí maso patří tradičně na velikonoční stůl
18.04.2014 lentilka
3h a 50min

2h a 30min příprava

1h a 20min vaření

1227 kJ / 293 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Smíchejte sůl,pepř,ocet balsamico,rozmarýn,olej,cibuli,česnek a 4 lžíce šťávy z granátového jablka .
  2. Tuto marinádu vetřete důkladně do masa,maso zabalte do potravinové folie a nechte minimálně 2 hodiny marinovat.
  3. Pak maso i s marinádou dejte do pekáčku,přidejte zbytek šťávy a jadérka granátového jablka,podlijte 100 ml vody,přikryjte a vložte do trouby vyhřáté na 220°C. Pečte přibližně 1 h 20 minut,nebo až je maso zcela měkké
  4. Každých 20 minut maso přelijte šťávou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    628,78 g
  • Sacharidy:

    42,94 g
    • Cukry:

      6,40 g
  • Tuky:

    619,80 g
  • Vláknina:

    15,53 g

Aktivita pro spálení:

834 kcal
104

minut jízdy na kole

79

minut běhu

248

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 2 komentářů

Avatar
Avatar verrca
11.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta pečená s granátovým jablkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba