Prostreno.cz

Cibulový chléb

domácí chléb s osmaženou cibulkou
21.04.2014 Mikeš
2h a 30min

1h a 45min příprava

45min vaření

753 kJ / 179 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do vlažného sladkého mléka rozdrobte droždí
  2. Mouku smíchejte se solí a kořením, do vzniklé směsi přidejte kvásek.nakonec přilijte vlažnou vodu a na kostičky nakrájenou a na oleji osmaženou cibulku.
  3. Vypracujte tužší těsto, vyklopte ho na vál a ještě zpracujte s trochou mouky tak, aby se nelepilo,nechte 1 hodinu na teplém místě pod utěrkou kynout.
  4. Vykynuté těsto rozdělte na dvě části a každou opět propracujte.
  5. Vytvarujte dvě šišky, položte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 20 minut pod utěrkou kynout. Mezitím vyhřejte troubu na maximum.
  6. Těsně před vložením chleba do trouby obě šišky zlehka potřete mašlovačkou namočenou v octové vodě.
  7. Chléb pečte zprudka asi 5 minut, pak snižte teplotu zhruba na 180 °C a dopečte dalších 40 minut.
  8. Během pečení chléb pravidelně každých 10 minut potírejte octovou vodou, bude mít krásnou zlatavou kůrčičku.
  9. Před krájením nechte chléb vychladnout.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    195,93 g
  • Sacharidy:

    700,15 g
    • Cukry:

      26,00 g
  • Tuky:

    46,77 g
  • Vláknina:

    97,40 g

Aktivita pro spálení:

2172 kcal
271

minut jízdy na kole

206

minut běhu

648

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Cibulový chléb

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba