Grilovaný Hermelín s nektarinkami a Modřenínem
Proč je pro grilování vhodný právě Sedlčanský Hermelín? Zvládne úpravu i při vyšší teplotě, takže se na grilu nerozpadne. I když se vnitřek sýra krásně roztéká, kůrka podrží celý sýr pohromadě.
45min
15min příprava
30min vaření
399 kJ / 95 kcal
energetická hodnota na 100g
Pro začátečníky
náročnost
-
1 balení
Sedlčanský Hermelín na gril
- 4 ks sýra
-
200 g
dužiny nektarinky
-
2 ks
šalotky
-
60 g
Sedlčanského Modřenínu
-
1 lžička
drceného pepře
-
máslo
-
2 lžíce
medu
-
100 ml
sladkého vína
Postup přípravy
- Šalotky oloupejte a nakrájejte najemno.
- Nektarinky nakrájejte na kostičky a společně se šalotkou je krátce orestujte na másle,zalijte vínem a duste, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina, nakonec přimíchejte med.
- Na každý Hermelín položte pár plátků Modřenínu, přidejte podušené nektarinky, posypte pepřem, zakryjte plátkem pečicího papíru, a to celé zabalte do alobalu.
- Položte na gril a pečte z každé strany asi 5 - 7 minut.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: