Prostreno.cz

Grilovaný Hermelín s nektarinkami a Modřenínem

Proč je pro grilování vhodný právě Sedlčanský Hermelín? Zvládne úpravu i při vyšší teplotě, takže se na grilu nerozpadne. I když se vnitřek sýra krásně roztéká, kůrka podrží celý sýr pohromadě.
30.04.2014 lentilka
45min

15min příprava

30min vaření

399 kJ / 95 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost


  • 1 balení Sedlčanský Hermelín na gril - 4 ks sýra
  • 200 g dužiny nektarinky
  • 2 ks šalotky
  • 60 g Sedlčanského Modřenínu
  • 1 lžička drceného pepře
  • máslo
  • 2 lžíce medu
  • 100 ml sladkého vína

Postup přípravy

  1. Šalotky oloupejte a nakrájejte najemno.
  2. Nektarinky nakrájejte na kostičky a společně se šalotkou je krátce orestujte na másle,zalijte vínem a duste, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina, nakonec přimíchejte med.
  3. Na každý Hermelín položte pár plátků Modřenínu, přidejte podušené nektarinky, posypte pepřem, zakryjte plátkem pečicího papíru, a to celé zabalte do alobalu.
  4. Položte na gril a pečte z každé strany asi 5 - 7 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,56 g
  • Sacharidy:

    75,80 g
    • Cukry:

      45,91 g
  • Tuky:

    0,48 g
  • Vláknina:

    10,25 g

Aktivita pro spálení:

79 kcal
9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Grilovaný Hermelín s nektarinkami a Modřenínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba