Prostreno.cz

Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Salát podle receptu francouzské kuchyně.

04.05.2014 lentilka
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

748 kJ / 178 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C.
  2. Brambory nakrájejte na čtvrtky, deset minut povařte ve vroucí vodě, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, přidejte dílky cibule, promíchejte s jednou lžící oleje a posypte solí.
  3. Pečte dvacet minut, dokud nejsou brambory zlatavé a cibule změklá. Nechte lehce zchladnout. Mezitím rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho vyškvařte slaninu. Přidejte žampiony, opékejte je pět minut, aby změkly.
  4. Poté udělejte dresink: smíchejte hořčici, ocet, zbylou lžíci oleje a trošku vody.
  5. Nakonec vsypte brambory s cibulí do velké mísy, promíchejte je se slaninou a houbami, přidejte polníček a přelijte dresinkem.
  6. Rozdělte na porce a posypte sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    199,95 g
  • Sacharidy:

    131,18 g
    • Cukry:

      29,21 g
  • Tuky:

    204,13 g
  • Vláknina:

    15,55 g

Aktivita pro spálení:

708 kcal
88

minut jízdy na kole

67

minut běhu

211

minut uklízení





Podobné recepty

Špenátový salát s nivou

(12 hlasů)
40min
873 kJ

Špenátový salát s avokádem

(12 hlasů)
20min
420 kJ

Salát z žampiónů portobello

(17 hlasů)
35min
1067 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba