Prostreno.cz

Salát z žampiónů portobello

Teplý žampiónový salát s parmazánem.

23.02.2014 lanvin
35min

20min příprava

15min vaření

1067 kJ / 255 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Všechny přísady na zálivku prošlehejte metličkou a dejte stranou.
  2. Žampióny nakrájejte na plátky a orestujte je na 3 lžících oleje, restujte 5 minut.
  3. Přidejte ocet balsamico, osolte, opepřete a restujte až se odpaří veškerá tekutina z hub.
  4. Přidejte nasekané ořechy a ještě 2 minuty lehce míchejte.
  5. V míse promíchejte zelené saláty s polovinou zálivky.
  6. Salát rozdělte na 4 talíře a pokryjte teplou houbovou směsí.
  7. Pokapejte druhou polovinou zálivky, posypte parmazánem a podávejte.

TIP:

Portobello, nebo-li houbový steak, je velká otevřená forma krémového žampionu, který se poslední dobou stává velmi oblíbený, je velmi chutný, využívá se zejména pro přípravu houbových steaků.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,23 g
  • Sacharidy:

    45,75 g
    • Cukry:

      9,54 g
  • Tuky:

    234,89 g
  • Vláknina:

    14,85 g

Aktivita pro spálení:

628 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

187

minut uklízení





Podobné recepty

Hlívový salát

(12 hlasů)
15min
543 kJ

Žampionový salát bez majonézy

(10 hlasů)
20min
620 kJ

Salát z hlívy ústřičné

(11 hlasů)
35min
1160 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z žampiónů portobello

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba