Prostreno.cz

Vanilková ovesná kaše s medovými jablky

Sladká snídaně pro děti i dospělé.

27.05.2014 lentilka
35min

15min příprava

20min vaření

588 kJ / 140 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejprve udělejte medová jablka. Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na maximum a pak na ní minutu z každé strany opečte plátky jablek.
  2. Přidejte med a opékejte další minutu až dvě, dokud jablka nezezlátnou a nezkaramelizují.
  3. Ovesné vločky, mléko, 250 ml vody a vanilkový lusk dejte do hrnce a na co nejnižším plameni zahřívejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte asi osm minut až směs zhoustne.
  4. Rozdělte do talířů nebo misek, zalijte dalším mlékem, zasypte cukrem, přidejte javorový sirup a medová jablka.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,66 g
  • Sacharidy:

    295,00 g
    • Cukry:

      213,50 g
  • Tuky:

    22,13 g
  • Vláknina:

    15,00 g

Aktivita pro spálení:

446 kcal
55

minut jízdy na kole

42

minut běhu

133

minut uklízení





Podobné recepty

Míchaná vejce se slaninou

(38 hlasů)
40min
857 kJ

Frittata s pórkem

(39 hlasů)
40min
519 kJ

Toust s vejcem a šunkou

(32 hlasů)
25min
725 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vanilková ovesná kaše s medovými jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba