Prostreno.cz

Kuřecí játra s čenekem

Dušená kuřecí játra s jablkem a česnekem.

27.05.2014 lentilka
40min

15min příprava

25min vaření

920 kJ / 219 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Játra očistěte a rozdělte na menší kousky.
  2. V pánvi na rozpáleném oleji je opečte 2–3 minuty z každé strany.
  3. Přidejte jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené jablko, lístky majoránky a na plátky nakrájený česnek, restujte 5 minut.
  4. Játra z pánve vyndejte na talíř.
  5. Do pánve přilijte víno, přidejte máslo a krátce povařte. Přilijte smetanu, vařte 5 minut, vraťte játra do pánve a ještě krátce prohřejte.
  6. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
  7. Játra rozdělte na talíře a podávejte je s opečeným toastem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    146,16 g
  • Sacharidy:

    293,12 g
    • Cukry:

      49,13 g
  • Tuky:

    193,48 g
  • Vláknina:

    38,12 g

Aktivita pro spálení:

908 kcal
113

minut jízdy na kole

86

minut běhu

271

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí játra s cibulí a houbami

(32 hlasů)
45min
559 kJ

Vepřová játra se smaženou cibulí

(15 hlasů)
55min
510 kJ

Játra s jablky a cibulí

(15 hlasů)
45min
572 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Lívance bez vajec

15min
(1 hlasů)

Lívance z ovesných vloček

20min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí játra s čenekem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba