Prostreno.cz

Ryba zapečená s tapenádou

Treska zapečená s olivovou tapenádou, zakysanou smetanou a sýrem.

10.06.2014 lanvin
1h a 5min

35min příprava

30min vaření

564 kJ / 134 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Příprava tapenády: Olivy, ančovičky, kapary, citrónovou šťávu, olivový olej a stroužek česneku dejte do kuchyňského robotu s nožovými nástavci na sekání a vše nasekejte najemno.
  2. Předehřejte troubu na 200 °C.
  3. Na dno zapékací misky rozprostřete tapenádu.
  4. Jemně nasekaný kopr promíchejte s citrónovou kůrou a posypte tapenádu.
  5. Tresku nakrájejte na porce a uložte je do zapékací misky, osolte a opepřete.
  6. Rajčata překrojte na polovinu a položte je na ryby a kolem ryb.
  7. Smíchejte smetanu a strouhaný sýr a smetanou potřete ryby.
  8. Pečte v troubě 25 - 30 minut.
  9. Před podáváním posypte koprem, podávejte s klínky citrónu.

TIP:

hotovou tapenádu můžete zakoupit v supermarketech


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    242,13 g
  • Sacharidy:

    88,37 g
    • Cukry:

      27,43 g
  • Tuky:

    253,45 g
  • Vláknina:

    29,51 g

Aktivita pro spálení:

884 kcal
110

minut jízdy na kole

84

minut běhu

263

minut uklízení





Podobné recepty

Roládky ze sumce

(24 hlasů)
1h a 10min
362 kJ

Rybí kousky s hráškovým pyré

(18 hlasů)
1h a 5min
810 kJ

Candát s fenyklovým salátem

(29 hlasů)
35min
659 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

zakysaná smetana

193 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T20 g

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

strouhaný perník

350 kcal / 100g
B7 g
S65 g
T10 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ryba zapečená s tapenádou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba