Prostreno.cz

Vepřové maso pečené v mléce

Díky pomalému pečení v mléce bude maso křehké a šťavnaté, navíc získáte úžasnou omáčku.

11.06.2014 lentilka
2h a 15min

15min příprava

2h a 0min vaření

856 kJ / 204 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 140 °C.
  2. Vepřovou pečeni řádně osolte, opepřete, maso můžete ovázat potravinářským provázkem.
  3. Rozehřejte na sporáku hlubší kameninovou nebo litinovou pečicí nádobu, do které se maso vejde tak akorát.
  4. Vepřové maso do něj vložte a opékejte ho dohněda ze všech stran. Díky přirozené vrstvě tuku kolem pečeně by nemělo být potřeba přidávat olej.
  5. Přilijte mléko tak, aby bylo maso téměř potopené, přidejte tymián, česnek a přiveďte k varu. Když se mléko srazí, nevadí.
  6. Vložte do trouby a nepřikryté pečte asi hodinu a půl. Pokud se šťáva příliš rychle vypéká, přilijte mléko, občas maso přelévejte výpekem.
  7. Maso vyndejte na servírovací talíř.
  8. Na sporáku přiveďte šťávu zbylou v pekáčku k varu a svařte na polovinu.
  9. Přidejte škrob prošlehaný se zakysanou smetanou a míchejte do zhoustnutí, osolte a opepřete.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    559,98 g
  • Sacharidy:

    52,07 g
    • Cukry:

      23,46 g
  • Tuky:

    215,69 g
  • Vláknina:

    7,22 g

Aktivita pro spálení:

909 kcal
113

minut jízdy na kole

86

minut běhu

271

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové maso plněné pórkem

(22 hlasů)
1h a 25min
665 kJ

Pečené kotlety s růžičkovou kapustou

(16 hlasů)
1h a 20min
471 kJ

Vepřové plátky v hořčičné omáčce

(17 hlasů)
45min
816 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sůl a pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

Čerstvý tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

zakysaná smetana

193 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T20 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso pečené v mléce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba