Prostreno.cz

Krůtí maso na pomerančích

Krůtí maso je výborné i v kombinaci se sladkým ovocem - jako v tomto receptu na krůtu na pomerančích.

09.02.2011 lanvin
60min

15min příprava

45min vaření

794 kJ / 189 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Plátky masa lehce osolte a jemně posypte kari kořením, maso stočte a každý kousek obalte třemi plátky anglické slaniny. Můžete sepnout párátky.
  2. Pekáček vymažte máslem, na dno rozložte 1 dobře omytý, na plátky nakrájený pomeranč. Na to položte maso, na které dejte pár snítek rozmarýnu.
  3. Pečte v troubě přibližně 45 minut při 180°C. Pak promíchejte šťávu z jednoho pomeranče a pomerančový džem. Přidejte do šťávy k masu a ještě prohřejte.

TIP:

Krůtu můžete kromě pečení připravovat na mnoho jiných způsobů. Lze je plnit nádivkou, z vykostěného kusu připravovat rolády, z křídel, drobů a krku vývary na polévku i péct. Z prsou zbavených kůže smažit řízky či tvořit malé rolády, což je pro většinu kuchařek časově nenáročné. Z krůtích jater jsou například velice chutné knedlíčky do polévek, přidávají se také do různých nádivek a patrně nejchutnější jsou obalená v hladké mouce a usmažená na másle.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    292,43 g
  • Sacharidy:

    106,19 g
    • Cukry:

      56,30 g
  • Tuky:

    171,21 g
  • Vláknina:

    24,42 g

Aktivita pro spálení:

684 kcal
85

minut jízdy na kole

65

minut běhu

204

minut uklízení





Podobné recepty

Krůtí roládky se špenátem

(22 hlasů)
25min
370 kJ

Krůtí paličky

(30 hlasů)
60min
1001 kJ

Krůtí prsa se zeleninou

(30 hlasů)
45min
441 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krůtí maso na pomerančích

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba