Prostreno.cz

Toustový chléb s jahodami

Jahody restované s javorovým sirupem a pomerančovou kůrou skvěle doplní francouzský toast.

15.06.2014 lentilka
30min

15min příprava

15min vaření

739 kJ / 176 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte na větší kousky nakrájené jahody a restujte 3 minuty.
  2. Přidejte javorový sirup a nechte projít varem.
  3. Odstraňte z tepla a vmíchejte pomerančovou kůru. Rozpusťte 2 lžíce másla ve velké teflonové pánvi.
  4. V misce prošlehejte vejce, vaječný bílek, mléko a vanilku. Plátky chleba, jeden po druhém namáčejte ve vaječné směsi a na pánvi s rozehřátým máslem chleba z obou stran opečte.
  5. Toasty podávejte s teplou jahodovou směsí, posypané moučkovým cukrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    138,58 g
  • Sacharidy:

    498,26 g
    • Cukry:

      122,58 g
  • Tuky:

    116,34 g
  • Vláknina:

    27,00 g

Aktivita pro spálení:

931 kcal
116

minut jízdy na kole

88

minut běhu

277

minut uklízení





Podobné recepty

Malinové Smoothie

(29 hlasů)
15min
247 kJ

Müsli pohár

(34 hlasů)
20min
790 kJ

Hruškové kokosové mléko

(35 hlasů)
15min
183 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bílek

52 kcal / 100g
B10 g
S0,74 g
T0,16 g

javorový sirup

260 kcal / 100g
B0 g
S67 g
T0 g

pomerančová kůra sušená

97 kcal / 100g
B1 g
S25 g
T1 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Toustový chléb s jahodami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba