Prostreno.cz

Polévka z cizrny

Tato polévka je z toskánské kuchyně.

25.06.2014 lentilka
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

384 kJ / 91 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cizrnu namočte v misce s vodou přes noc.
  2. Cizrnu sceďte, zalijte vodou, přidejte zeleninový vývar a uvařte doměkka.
  3. Polovinu cizrny vyndejte děrovanou lžící a zbývající cizrnu rozmixujte. Do rozmixované polévky dejte zpět celou cizrnu.
  4. V pánvi na olivovém oleji opečte na mírném ohni nakrájenou slaninu, celý, oloupaný česnek spolu se snítkami rozmarýnu.
  5. Po opečení slaniny vyndejte česnek a rozmarýn a slaninu i s olejem vmíchejte do polévky.
  6. Podávejte posypané mletou uzenou paprikou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    92,60 g
  • Sacharidy:

    182,26 g
    • Cukry:

      28,60 g
  • Tuky:

    71,22 g
  • Vláknina:

    53,88 g

Aktivita pro spálení:

263 kcal
32

minut jízdy na kole

25

minut běhu

78

minut uklízení





Podobné recepty

Špenátová polévka

(18 hlasů)
55min
266 kJ

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
401 kJ

Květáková polévka s pivem

(21 hlasů)
45min
476 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

paprika sladká mletá

282 kcal / 100g
B14 g
S54 g
T13 g

pepř a sůl

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z cizrny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba