Prostreno.cz

Lišky s anglickou slaninou

Dušené houby se slaninou a smetanovou omáčkou.

08.07.2014 lentilka
60min

20min příprava

40min vaření

603 kJ / 144 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi na mírném ohni ve vlastním tuku.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli, očištěné, nakrájené houby a duste, až se odpaří voda z hub.
  3. Houby osolte, opepřete posypte tymiánem.
  4. Houby poprašte moukou a promíchejte.
  5. Přidejte smetanu a za stálého míchání nechte povařit 10 minut.
  6. Vmíchejte zakysanou smetanu, posypte petrželkou a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,85 g
  • Sacharidy:

    73,09 g
    • Cukry:

      20,98 g
  • Tuky:

    152,55 g
  • Vláknina:

    16,80 g

Aktivita pro spálení:

471 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

140

minut uklízení





Podobné recepty

Žampionové rizoto

(20 hlasů)
50min
1000 kJ

Gnocchi s houbami

(13 hlasů)
55min
568 kJ

Houbový špíz

(11 hlasů)
2h a 20min
436 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lišky s anglickou slaninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba