Prostreno.cz

Žampionové rizoto

Jednoduché rizoto s žampióny a slaninou.

20.04.2014 sun
50min

15min příprava

35min vaření

1000 kJ / 239 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho opečte slaninu.
  2. V momentě, kdy začne uvolňovat tuk, přidejte houby, zvyšte plamen a opékejte další tři až čtyři minuty, dokud nejsou houby měkké a slanina zlatavá a křupavá.
  3. Přendejte do misky a udržujte teplé.
  4. Do pánve naopak vlijte olej a pět minut na něm opékejte cibuli doměkka, přidejte česnek a minutu opékejte.
  5. Vsypte rýži, zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu.
  6. Snižte plamen a nechte deset až patnáct minut vařit, aby se veškerá tekutina téměř vsákla.
  7. Sejměte z ohně, promíchejte, přiklopte a nechte pět minut stát. Poté do rýže vmíchejte většinu sýru, ochuťte podle uvážení.
  8. Rýži rozdělte do misek nebo na talíře, navrch dejte slaninu s houbami a posypte zbylým sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    474,14 g
  • Sacharidy:

    334,47 g
    • Cukry:

      40,49 g
  • Tuky:

    410,22 g
  • Vláknina:

    4,68 g

Aktivita pro spálení:

1487 kcal
185

minut jízdy na kole

141

minut běhu

443

minut uklízení





Podobné recepty

Petrželové rizoto

(9 hlasů)
35min
1378 kJ

Rizoto s hlívou ústřičnou

(17 hlasů)
55min
570 kJ

Rizoto se španátem a houbami

(13 hlasů)
45min
416 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Žampionové rizoto

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba