Prostreno.cz

Drůbeží játra na víně

Nejčastějším receptem jsou dušená játra podávána s rýží. Stejně dobrý budou ale i na víně. Zkuste tento recept na rychlou večeři pro všední den.

14.02.2011 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

715 kJ / 170 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na kousky. Oloupanou cibuli a očištěné žampiony nakrájejte na proužky.
  2. Játra obalte v mouce, jednu lžíci dejte stranou. Na 4 lžících oleje játra zvolna orestujte.
  3. Na jiné pánvi na lžíci oleje orestujte cibuli,přidejte žampiony a restujte 5 minut. Zalijte vínem a poduste 5 minut.
  4. Ve smetaně rozmíchejte lžíci mouky a přidejte k žampionům. Nechte provařit. Dochuťte solí a pepřem. Játra dejte na talíř a přelijte omáčkou s vínem.
  5. Podávejte s rýží.

TIP:

Játra obsahují velké množství vitaminu A. Měli bychom si ale uvědomit, že játry prochází během života živočichů škodlivé látky, proto bychom si měli vybírat játra malých a krátce žijících zvířat.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    170,40 g
  • Sacharidy:

    123,28 g
    • Cukry:

      17,12 g
  • Tuky:

    135,95 g
  • Vláknina:

    8,50 g

Aktivita pro spálení:

674 kcal
84

minut jízdy na kole

64

minut běhu

201

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

(31 hlasů)
30min
938 kJ

Kuřecí játra po maďarsku

(16 hlasů)
25min
819 kJ

Játrová omáčka

(23 hlasů)
50min
698 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

slunečnicový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

žampion dvouvýtrusný

30,2 kcal / 100g
B3,09 g
S4,01 g
T0,2 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Drůbeží játra na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba