Prostreno.cz

Játrová omáčka

Jednou za čas je dobré dát do jídelníčku i játra. Je jednou na jaký způsob si je připravíte. Já vám chci představit ten svůj.

21.06.2010 malinkaa
50min

10min příprava

40min vaření

698 kJ / 166 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte vodu, játra, kmín, bobkové listy a dejte vařit. Po uvaření játra vytáhněte na misku, zakryjte, aby neoschly a nezapomeňte vytáhnout bobkové listy. Vývar dále nevařte.
  2. Na sádle osmahněte na drobno nakrájenou cibuli. Přidejte mouku a usmažte zlatavou jíšku. Poté ji zalijte studeným vývarem z jater. Pokud vývar není ještě studený, jíšku zalijte hrnkem studené vody, rozšlehejte a nalijte vývar z jater, osolte.
  3. Asi tak půl hodiny ještě povařte. Do uvařené omáčky dejte zpět uvařená játra a ještě chvíli povařte. Podávejte s rýží. Můžete dozdobit sterilovaným okurkem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    174,04 g
  • Sacharidy:

    956,30 g
    • Cukry:

      8,10 g
  • Tuky:

    104,18 g
  • Vláknina:

    123,75 g

Aktivita pro spálení:

970 kcal
121

minut jízdy na kole

92

minut běhu

289

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

(31 hlasů)
30min
938 kJ

Kuřecí játra po maďarsku

(16 hlasů)
25min
819 kJ

Drůbeží játra na víně

(18 hlasů)
35min
715 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Játrová omáčka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba