Prostreno.cz

Lahodné řecké souvlaki s tzatziki

Jak vybrat správný olivový olej? Chuť oleje závisí na typu oliv, ale také na způsobu zpracování. Jednoznačně nejlepší oleje jsou ty z prvního lisování tzv. extra panenské. Lisování za studena totiž zajistí zachování chuti původních surovin.
 

45min

15min příprava

30min vaření

136 kJ / 32 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Souvlaki: Vepřovou panenku naporcujte na menší kostky. Zelené papriky pokrájejte na plátky, cherry rajčátka rozdělte na polovinu a prosciutto nakrájejte na obdélníčky. Všechny ingredience napíchejte na grilovací jehlice v opakujícím se pořadí: vepřová panenka, cherry rajčátko, paprika, prosciutto. Vše osolte, opepřete, posypte špetkou kari a dochuťte olivovým olejem. Poté pečte v troubě nebo grilujte po dobu 30 minut při 180 °C.
  2. Tzatziki: Oloupanou okurku nastrouhejte najemno a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. Poté ji v misce smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi. Hotové tzatziki uložte tak na 2 hodiny do lednice.

TIP:

Z přebytečné vody z okurek můžete udělat osvěžující okurkovou limonádu ideální do horkých letních dnů.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,73 g
  • Sacharidy:

    123,50 g
    • Cukry:

      18,20 g
  • Tuky:

    133,36 g
  • Vláknina:

    32,00 g

Aktivita pro spálení:

32 kcal
4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

9

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová panenka s brusinkami

(10 hlasů)
1h a 20min
528 kJ

Vepřová panenka s broskví

(12 hlasů)
50min
622 kJ

Vepřová panenka pečená se zeleninou

(12 hlasů)
60min
325 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

Avatar
Avatar verrca
03.05.2016
Avatar Anonym
09.01.2016
Avatar heenna
25.08.2015

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lahodné řecké souvlaki s tzatziki

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba