Prostreno.cz

Pikantní brusinkovo - hořčičná marmeláda

Skvělá, pikantní marmeláda s chilli papričkou.

13.08.2014 Mikeš
20min

15min příprava

5min vaření

723 kJ / 172 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte brusinky a vodu.
  2. Smíchejte hořčičný prášek s octem, hořčičnými semínky, přidejte podélně rozpůlenou chilli papričku, vmíchejte želírovací cukr.
  3. Vše pomalu za stálého míchání přiveďte k varu a 3 minuty zprudka vařte, stále míchejte.
  4. Vmíchejte kyselinu citrónovou a ihned plňte do čistých skleniček se šroubovacím uzávěrem až po okraj.
  5. Skleničky zavřete a nechte stát otočené dnem vzhůru na pracovní ploše zhruba 10 minut.

TIP:

Tato pikantní brusinkovo-hořčičná marmeláda chutná především jako dip k ovčím a kozím sýrům, ke kořeněným horským sýrům (Bergkäse) nebo k parmazánu. Sladkopikantní tón výborně ladí také se sýry s modrou plísní jako je gorgonzola nebo rokfór. Je také rafinovanou alternativou k pečenému camembertu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,56 g
  • Sacharidy:

    558,60 g
    • Cukry:

      279,00 g
  • Tuky:

    11,31 g
  • Vláknina:

    24,50 g

Aktivita pro spálení:

1152 kcal
144

minut jízdy na kole

109

minut běhu

343

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní marinovaná dýně

(13 hlasů)
30min
212 kJ

Bylinkový med

(20 hlasů)
10min
1032 kJ

Hruškové chutney

(17 hlasů)
60min
472 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pikantní brusinkovo - hořčičná marmeláda

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba