Prostreno.cz

Černý guláš

Každý česká kuchařka má svůj osvědčený recept na guláš. A slyšela jste už o guláši s černými pivem? Jestli ne, určitě ho podle tohoto receptu vyzkoušejte.

23.02.2011 M.yshka
3h a 15min

15min příprava

3h a 0min vaření

608 kJ / 145 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nahrubo nakrájejte. Na větší kostky si nakrájejte také maso.
  2. V kastrolu rozpálte olej a nechte na něm zezlátnout nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidejte maso a orestujte. Jakmile se zatáhne, osolte ho, přidejte mletý pepř, majoránku a sladkou mletou papriku a pokrájenou feferonku.
  3. Promíchejte a asi po dvou minutách zalijte asi 2/3 černého piva. Opět promíchejte, kastrol přikryjte, zmírněte příkon tepla a pomalinku duste. Je třeba mít trpělivost, než bude maso měkkém, může to trvat i dvě hodiny. Guláš by měl pouze zvolna probublávat.
  4. Občas zkontrolujte a podle potřeby podlijte zbývajícím pivem. Když je maso skoro měkké, přidejte nastrouhaný chléb, promíchejte a nechte dále dusit, až se drobečky chleba rozpustí a vznikne krásná hustá tmavá omáčka.
  5. Podávejte s knedlíkem nebo s čerstvým chlebem. Můžete ozdobit kroužky cibule.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    254,77 g
  • Sacharidy:

    302,46 g
    • Cukry:

      57,22 g
  • Tuky:

    83,55 g
  • Vláknina:

    53,74 g

Aktivita pro spálení:

4250 kcal
531

minut jízdy na kole

404

minut běhu

1268

minut uklízení





Podobné recepty

Segedínský guláš

(34 hlasů)
60min
654 kJ

Pivní guláš

(12 hlasů)
1h a 45min
574 kJ

Guláš z hovězí oháňky

(20 hlasů)
2h a 35min
308 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
20.06.2016
Avatar maxiking
04.06.2016
Avatar hedvika
07.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

nakládané feferonky

30 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T3 g

černý pivo

42 kcal / 100g
B0,5 g
S3 g
T0 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

pepř a sůl

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Černý guláš

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba