Prostreno.cz

Králík na bílém víně

Na přípravu králíka je mnoho receptů, varianta s bílým vínem a anglickou slaninou je skvělá.

24.10.2014 Mikeš
2h a 0min

20min příprava

1h a 40min vaření

798 kJ / 190 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hluboké pánvi na lžíci oleje orestujte jemně nakrájenou slaninu, přidejte nakrájenou cibuli, porce králíka, kterého předem osolte, opepřete, obalte v hladké mouce a maso opečte.
  2. Vše přeložte do zapékací misky, zalijte vínem, přidejte bobkový list a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 1 a ½ hodiny.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    435,75 g
  • Sacharidy:

    450,09 g
    • Cukry:

      17,21 g
  • Tuky:

    137,63 g
  • Vláknina:

    125,90 g

Aktivita pro spálení:

799 kcal
99

minut jízdy na kole

76

minut běhu

238

minut uklízení





Podobné recepty

Králík dušený s fenyklem

(6 hlasů)
2h a 0min
520 kJ

Králík na pórku

(6 hlasů)
1h a 40min
793 kJ

Plněné králičí plátky

(8 hlasů)
1h a 30min
568 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Červená paprika

31,3 kcal / 100g
B0,9 g
S6,65 g
T0,13 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

pepř a sůl

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík na bílém víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba