Prostreno.cz

Jehněčí s pomerančovou kůrou

Proužky jehněčího masa se zeleninou a pomerančovou kůrou.

30.10.2014 sun
40min

30min příprava

10min vaření

963 kJ / 230 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Promíchejte zázvor, jemně nasekaný česnek a nastrouhanou pomerančovou kůru z dobře omytého pomeranče, přidejte na proužky nakrájené maso, promíchejte a nechte 15 minut v chladu.
  2. Rozehřejte olej ve velké pánvi nebo woku.
  3. Za stálého míchání osmahněte jehněčí maso, přibližně 5 minut.
  4. Přidejte na proužky nakrájenou zeleninu a smažte 3 minuty.
  5. Smíchejte kukuřičnou mouku se sojovou omáčkou, vmíchejte šťávu z pomeranče (asi 5 lžic), zalijte jehněčí a zeleninu a vařte přibližně minutu.
  6. Podávejte s nudlemi nebo rýží.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    157,66 g
  • Sacharidy:

    51,99 g
    • Cukry:

      23,72 g
  • Tuky:

    190,84 g
  • Vláknina:

    8,26 g

Aktivita pro spálení:

631 kcal
78

minut jízdy na kole

60

minut běhu

188

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí s dýňovým pyré

(7 hlasů)
1h a 15min
836 kJ

Těstoviny s jehněčím masem

(11 hlasů)
45min
687 kJ

Pečené jehněčí kotlety

(10 hlasů)
2h a 30min
693 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s pomerančovou kůrou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba