Prostreno.cz

Čekanková polévka

Polévka z čerstvé čekanky s restovanými kostičkami uzené slaniny.

25.02.2015 lanvin
40min

20min příprava

20min vaření

145 kJ / 34 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Odstraňte vnější listy čekanky a čekanku nakrájejte na tenké proužky.
  2. Oloupané jablko nakrájejte na malé kousky.
  3. Nakrájenou slaninu orestujte na pánvi do křupava.
  4. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku, kari koření a 2 minuty míchejte. Za stálého míchání přidejte vodu.
  5. Vložte kousky jablka, čekanku a kostku vývaru, vařte 10 minut.
  6. Vmíchejte slaninu a podle chuti osolte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,14 g
  • Sacharidy:

    61,89 g
    • Cukry:

      17,87 g
  • Tuky:

    56,97 g
  • Vláknina:

    10,77 g

Aktivita pro spálení:

128 kcal
16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení





Podobné recepty

Houbová polévka

(23 hlasů)
55min
133 kJ

Kuřecí vývar ochucený špetkou skořice

(25 hlasů)
45min
115 kJ

Podzimní polévka s kukuřicí

(22 hlasů)
50min
221 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Dýňové rizoto

45min
(1 hlasů)

Dýňová polévka s chilli

40min
(3 hlasů)

Květákový mozeček

25min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čekanková polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba